#1 [RdR Hungary] >> Raquel del Rosario ♥ ll El Sueño de Morfeo
RAQUEL

Raquel del Rosario Macías, 1982 november 3-án született Terorban, egy kis faluban a Kanári-szigeteken. Az El Sueño de Morfeo énekesnője. Férje Pedro Castro. Egy csodálatos kisfiú édesanyja. Leo 2014. július 15-én született meg, Terorban, a Kanári-szigeteken

FŐOLDAL RAQUELESDMFACEBOOK TWITTER

 

 
AKTUÁLIS

2014. július 15-én, a délutáni órákban  jött a világra Leo Castro del Rosario, 2.920 grammal. Szerencsére mind a picur, mind Raquel jól vannak és az egész család nagyon boldog :) Mi pedig tisza szívből GRATULÁLUNK!!!

♫ Contigo hasta el final ♪ ez a csapat legutóbbi, aktuális videóklipjének címe, amivel Spanyolországot is képviselték a 2013-as Eurovíziós dalfesztiválon! A klippet természetesen ismét Pedróval közösen forgatták.

 
LEGÚJABB CD

 
KÖVESD RAQUELT

 
CHAT

 
 
 

 
// Raquel del Rosario <3

2014. 06.25. Blog (Május 18)
Editor: Klaudia // RdR Hungary // www.raqueldelrosario.gportal.hu
 

Ezúttal egy régebbi, nagyon hosszú bejegyzés következik, amit még Raqu május 18-án posztolt. Néhány szerencsés rajongó kérdéseire válaszol :) <3

Fordítás by: Bogi

• Válaszok...

Édes jó anyám!

Azt hiszem, ez lesz a leghosszabb bejegyzés, amit valaha írtam. Kihasználva a Spanyolországba történő utazásom, illetve a reptéri várakozás óráit, megpróbáltam válaszolni az összes kérdésre.

Sok ismétlődött, ezért választottam egyet véletlenszerűen közülük. Másfelől vannak olyan kérdések, amelyek megválaszolására, nem érzem magam felhatalmazottnak, ezért próbáltam kerülni a személyesebb kérdéseket. Nem szeretném, ha a véleményem befolyásolna valakit.

Maximálisan tiszta szívből és jó szándékkal válaszoltam. Puszi! Köszönet minden kedvességetekért!

LORENA

Bach virágairól szeretnék kérdezni. Szeretném megtudni a véleményedet róluk. Használod őket? Hogyan? Másik kérdés: egy nagyon stresszes nap után, hogyan tudod „lenyugtatni” az elmédet és a kikapcsolni az agyadat? Hahaha ezt jól megfogalmaztam. Köszönöm! Puszi Galíciából!

Szia Lorena!

Régebben készítettem házilag növény eszenciát homeopátiára, valamilyen konkrét betegség kezelésére. Nem konkrétan Bach virágból, de személy szerint jobban szeretem a szakemberek által készítetteteket, amire az adott pillanatban szükségem van.

Az elme megnyugtatása…Milyen jó kérdés! Haha, folyamatosan tanulom, de amikor úgy érzem, ott belül túlságosan zajos megpróbálok kikapcsolódni a természetben, nyugodt környezetet teremteni otthon relaxációs zenével, mindent elkerülni, ami stresszt okoz (személyeket is beleértve). Saját magaddal kapcsolatot teremteni nem könnyű, de úgy hiszem, naponta legalább egy icipici időt kell erre szánnunk. Kedvesen szavakat mondani, kényeztetni magunkat. Mindannyian különlegesek vagyunk, csak néha ezt elfelejtjük.

Hatalmas puszi!

EME

Jógázok és más tevékenységeket is végzek, amelyek feltöltenek, és imádom őket. Szeretném kikapcsolni az elmémet, habár, csak 5 percem van rá…de szörnyen nehéz. Tudnál ajánlani nekünk valamilyen könyvet vagy leírást, hogy hogyan is kell neki állni? Nagyooooon köszönöm! Csodálatos vagy!

Szia Eme!

Nagyon szeretnék válaszolni a kérdésedre, de nem tehetem, ugyanígy könyvet sem ajánlhatok „varázs recepttel”(Ha valaki tud ilyenről, ossza meg velünk kérem :P ) Ahogy Lorenának is írtam az előző kérdésben megvannak a saját trükkjeim a relaxációra, személy szerint az a véleményem: az elme megnyugtatására szánt kis idő naponta komoly munka, felvenni a napi harcot minden olyannal, ami lerombolja a belső békénket. Vannak napok, amikor képtelen vagyok meditálni, mert csak zaj van a fejemben. Ekkor arra összpontosítok, hogy vajon honnan ered, és miért van ekkora hatalma fölöttem. Tudatosítani ezeket és szembenézni velük nagyszerűek első lépésnek. Hatalmas puszit küldök!

MONTSE

Szia Raquel! Elmesélem neked: a nyáron egy másik városba költöztem a babámmal és a férjemmel, ugyanis levegőváltozásra volt szükségem. Itt nem ismert minket senki…Csakhogy, most a férjemnek munkát ajánlottak Szaúd-Arábiában. Nem tudom, hogyan kezeljem az egyedüllétet a lányommal, segítség nélkül…Azon a helyen vagyok, ahol lenni szeretnék, de a mégsem teljes a boldogságom. Ehhez még hozzájön a család megértésének hiánya- Valami tanács? Köszönöm, hogy elolvastad!

Szia Montse! Én is köszönöm, hogy olvasol engem.

Érthető, hogy az országváltás, ezen felül a kultúráé megijesztett téged, főleg egy leányzóval. Mindannyian szembesülünk új, félelemmel, kétségekkel megrakodott szituációkkal, de néha ki kell próbálnunk valamit ahhoz, hogy tudjuk ez-e az, amit akarunk vagy sem. Meghozod a döntést, amit meghozol. Azt csináld, amit jónak vélsz. Élni kell az életet aszerint, ami boldoggá tesz minket, nem a többiek szerint. Aki valójában szeret téged meg fogja érteni. Ha te jól vagy, mindenki jól lesz a környezetedben. Puszi és sok sikert!!

ESTHER

Azt szeretném megkérdezni, hogy mire vagy a legbüszkébb? (Nem ér azt válaszolni, hogy az anyaságra :P ) A világ összes fényét, szenvedélyét, szeretetét és erejét kívánom neked! Millió csók!

Szia Esther! Ugyanazt kívánom neked duplán!

Kérdésed elgondolkodtatott egy kicsit…Úgy hiszem, a döntések meghozatalához szükséges bátorságomra vagyok a legbüszkébb, amelyekben egy rakás dolgot le

kellett rombolnom az utóbbi években, és a képességre, hogy első helyre saját magamat helyeztem. Szembenézni a viharral nem könnyű de, amikor eljön a béke, nem tölthet el nagyobb elégedettség és boldogság. Még sok vihar maradt, amelyekkel harcolnom kell, de ez kész.

Azt javasoltad írjunk neked és…írok! Melyik a kedvenc parfümöd? Kíváncsi

vagyok.

Egy ajánlás a blog számára: kulináris javaslatok. Menük, reggelik,..úgy

MIREN

vélem, sokakat érdekel.

Puszi! Fény és szeretet!

Szia Miren!

Két illat van, amelyet nagyon szeretek, és a leggyakrabban használok. Habár nem alkalmazok minden nap parfümöt. Imádom a gyerekillatot, a kedvencem a Tous babák számára, és az Infusion D’Iris a Prádától, amely gyöngyvirág, ibolya és cédrus alapú, nagyon jó, sokáig tart.

Ami a kulináris javaslatokat jelenti, nos… egyáltalán nem vagyok a téma szakértője. A főzés sohasem volt az erősségem. Mindazonáltal megpróbálom megosztani továbbra is Önökkel néhány étkezési szokásomat.

Fényt és szeretet neked is!

VICTORIA

Azt szeretném megtudni, melyik pillanatban döntötted el, hogy megváltoztatod a szokásaidat? Mivel kezdődött és hogyan tudtad legyőzni őket?

Szia Viktória! Sajnos az egészségem adta meg a kezdő lökést, hogy többek között az étkezési szokásaimat is megváltoztassam. Ahogyan már meséltem, az emberi papilloma vírus miatt kétszer kellett műteni, ráadásul nagyon nehezen gyógyultam. Eldöntöttem a probléma gyökerére koncentrálok, megerősítem a testemet és az immunrendszeremet a szokások radikális megváltoztatásával, így végül én győztem. Most mindenben öntudatos vagyok, próbálok vigyázni magamra amennyire ez lehetséges. Nincs jobb gyógyszer a fizikai test számára mint a helyes táplálkozás.

NADIA

Volt egy konkrét fordulópont az életedben, amikor eldöntötted belevágsz ebbe a keresésbe vagy ez fokozatos volt?

Ugyanazt a folyamatot élem át, amelyet te is pár évvel ezelőtt és úgy hiszem, a legnehezebb dolog megbízni az életbe: minden úgy van, ahogy lennie kell…Mindig ellenállásba ütközök…Hogy jutottál rajta túl? 100 százalékos bizalommal?

Szia Nadia! Úgy vélem az élet a kicsi és nem is olyan kicsi forduló pontok végtelene, de ahogyan Viktóriának is írtam az előző kérdésben, számomra mérföldkő volt az a pillanat, amikor az egészségem riadót fújt, valahogy úgy mint egy „Ébredj fel!!!”

Az élet néha nem a legkellemesebb hangnemben hívja fel a figyelmünket bizonyos dolgokra, ezért úgy hiszem, amikor balszerencsésnek érezzük magunkat, mert valami rossz történik, meg kell állnunk, felrakni magunknak a kérdést: Miért rossz? Változnom kell? Ahelyett, hogy sajnálkoznánk a „balszerencsénken”.

Ez sok személyes munkát, erőt, hozzáállást…túljutni minden ilyesmin és 100 százalékosan bízni,  ez a cél, de még nagyon sokat kell tanulnom, tényleg sokat!

FÁTIMA

Mikor érezted úgy, hogy elérkezett a anyává válás pillanata? Néha kedvet érzek hozzá, máskor nem merek belevágni. Ebben az évben házasodok és nem világos mikor jön el az ideje…Remélem problémamentes szülésed lesz, és nagy örömötök lesz a babában. Hatalmas puszi!

Szia Fátima!  Köszönöm a szavaidat!

Úgy hiszem a legjobb időpontja a baba érkezésének, ha akkor jön, amikor ő szeretne. Mindig tudtam, hogy egy nap édesanya szeretnék lenni, de sohase tűztem ki dátumot, ha mégis, akkor biztosan valahogy így: „majd később”. Az élet most küldte számomra ezt az ajándékot, nem is lehetnék boldogabb. Nyilvánvalóan ez egy nagyon személyes döntés, de úgy hiszem az anyaság egy hihetetlen kaland, ami nagyon sok dologra megtanít minket. Már várom, hogy a karjaimba tarthassam és megtanulhassak mindent, amit tanítani fog nekem.

ELENA
Kihasználva a lehetőséget, két apró dolgot szeretnék megkérdezni, amelyek már régóta szeretnék. Először is sikerült beilleszkedned Los Ángeles-be, mondhatni magányosan érzed magad? Amikor a barátod dolgozik vagy utazik van valaki a közeledben? A szerelem engem nagyon messzire repített és nagyon hiányzik a városom, a barátaim, az életem általában. Mindig arra gondolok: Mit csinálok itt? Ez durva…A másik pedig: Amikor a baba meg fog születni Amerikában leszel? Egyébként mi a helyzet az angollal? Hehe. Millió puszi és köszönöm a rám szánt idődet!..Szerelem és egészség!

Szia Elena! Személy szerint úgy godnolom, Los Angeles egy olyan város, ami nem mindenki számára megfelelő, nagyban függ az egyes karakterektől.

Nagyon jónak vélek itt néhány dolgot. Tény, hogy mindig jó idő van és a napsütés valami olyan, ami teljesen feltölti az akkumulátoromat. A lehetőségek száma, amiket ott csinálhatsz mindenek felett az személyes fejlődésed területén óriásiak. Habár hatalmas város, mégsem kelti bennem az egy helyre „bezártság” érzését. Imádok kocsival utazni a változó környezetben. A szupermarketek és az öko éttermek könnyű megközelítése szintén nagyon fontos számomra…stb.

De egy nagyon önálló, független személy vagyok. Szeretem azt az érzést, amikor mint egy kis hangya mozgok más emberek között. Ugyanakkor napokat és további napokat tudok eltölteni egyedül, anélkül, hogy minimálisan is magányosnak érezném magam, sőt ép ellenkezőleg.

Ez nem azt jelenti, hogy nem hiányzik Spanyolország, az embereim, és vannak honvággyal töltött pillanatok. A spanyolok nagyon családiasak és szociálisak. Kulturálisan nagyon különböznek egy olyan várostól, ahol úgy tűnik, mindenki teszi a saját dolgát. Látni fogod, ahogy lépésről lépésre beilleszkedsz, azt mondják a szerelem mindenre képes hehe.

Ui.: Az angollal haladok, még nem beszélek jól, de egyre többet értek meg minden egyes alkalommal. A jövőbeli terveimben még semmi sincs eldöntve, az élet fogja megmondani!! Puszi!

VIRGINIA

…A jógával nem ért véget a kapcsolatom. Nagyon jól érzem magam a jógaóra után és élvezem a feladatokat, de egyszerűen nem tudom felfogni a spirituális részét, a meditációt. Valami tanács?

Szia Virginia!

Kérhetsz tanácsot az oktatódtól, mond el neki tisztelettel, hogyan érzel ez iránt. Tájékoztatni fog téged és tanácsot adni. Néha csak a összpontosítás tényével is a testedben, a testtartásodban már meditálsz anélkül, hogy észrevennéd, kapcsolatban vagy magaddal és az elmédre összpontosítasz abba a pillanatban. Puszi!

DEMODE

Szia Raquel! Szeretném megkérdezni, hogy hogyan illik össze a pro-természetesség ténye az étkezésben, az életmódban, a spirituális gyakorlatokban stb., a tetoválás tényével. Azt mondják a bőr ily módón (tűvel…) történő megsértésével nem tiszteljük eléggé a testünket, ami az élet ajándéka. Milyen mértékben lehetséges a természetesség és egyben az agresszió vegyítése? Kompatibilisek lehetnek? Vagy ez misztikus gondolat csak külsőség, de valójában az elme azt feltételezi joggal, hogy azt tehet a testtel, amit ép  szeretne? Köszönöm, minden ellenszenv nélkül!

Tisztelem, de nem osztom a véleményedet a tetoválásokról. Nem úgy tekintek rá, mint a bőrrel, a testtel történő rossz bánásmódra. Manapság a tinták, amelyeket alkalmaznak mentesek a fémektől és nem veszélyesek az egészségre a legutóbbi felmérések szerint.

Ez a gyakorlat már évszázados múltra tekint vissza a különböző kultúrákba szerte a világon, úgy mint a bölcsesség, a növekedés és az eredmények szimbóluma…Lehet-e valami természetesebb mint az ősi törzseink?

A három tetoválásomnak nagyon különleges jelentése van, melyek életem legfontosabb pillanataihoz kapcsolódnak. Szerintem szép ezeket a lenyomatokat a bőrömön viselnem. Úgy hiszem, manapság nagyon sok előítélet létezik a tetovált vagy piercinget viselő emberekről.

Biztosíthatlak, hogy külsőségek és a pózolás nem jelent semmit számomra, ezek mind energiapazarlások, ezeket tapasztalataim alapján mondom neked.

Szívből kívánom a legjobbakat, minden kedvességemmel!

RAQUEL

Valamelyik bejegyzésben említetted a bentonit agyag pattanásokra gyakorolt jótékony hatását az arcon. Már hónapok óta küzdök ilyen problémával és semmilyen termék nem enyhítette. Abban az esetben, ha itt se jönne elő: Meg tudnád mondani hol tudok Spanyolországban vagy online ilyet venni?

Nagyon szépen köszönöm előre is, hogy feltehetjük neked a kérdéseinket! Haladj tovább a jó úton!

Hello névrokon!

Ezt az agyagot az Egyesült Államokban fedeztem fel és vásároltam meg. Nem tudom megmondani, hogy hol található meg Spanyolországban. Talán valamelyik herbáriába vagy öko termékeket árusító boltokban. Abban az esetben, ha lehetetlen beszerezni, próbáld ki a zöld agyagot, szintén összehúzó tulajdonsággal rendelkezik, szabályozva ezáltal a bőr fagyú termelését. Csók és sok sikert a keresgéléshez!!

EUGENIA

Magamat is a környezet elkötelezett hívének és szerelmesének tartom (tény, erdőmérnök vagyok), de minden egyes alkalommal álszentnek értem magam, amikor ezernyi darab ruhát vagy kiegészítőt veszek. Teljesen fenntarthatatlan a Föld számára, hogy mindannyiunk 20 farmert akar birtokolni, 30 pólót és 50 pár cipőt. Gyönyörű bolygónk nem tudja megvalósítani mindenki számára, hogy ilyen sok mindenünk legyen. Mi a véleményed ezekről? Gondolod megfelelő azt állítani, hogy tisztelettudóak és elkötelezettek vagyunk a természettel, miközben folyamatosan kizsákmányoljuk (igen, nem tévedés több ruhát vásárolunk, mint amire szükségünk van, ezzel rombolva a bolygónkat)? Hatalmas ölelés, tele kedvességgel!

Szia Eugenia! Nem is azonosulhatnék jobban azzal, amit elmeséltél. Mostanában sokat gondolkodom ezen, és megpróbálok lépésről lépésre változtatni ezen az érzésen. Nehéz ellenáramlattal szembe úszni egy olyan világban, ahol minden érdek megelőzi a bolygónk egészségét és a legrosszabb a hatalmas informálatlanságunk.

Köszönöm a kommentedet, hogy emlékeztettél minket erre, néha nagyon nehéz túllépni a kényelmen. Folyamatosan tanulom.

Hatalmas puszi!

PATRICIA RN

Szeretném, ha ajánlanál könyveket, amelyek erről szólnak, könyveket, amelyek inspirálnak, hogy olyan legyél amilyen valójában vagy, könyveket, amelyeket olvastál és teljesen átalakítottak téged, azért, hogy átalakíts minket is. Feltételezem nehéz választani, de remélem, megosztod velünk azt, amelyik a legjobban motivált. Hatalmas puszi és sok boldogságot a babával. Üdvözlettel!

MARTINA

Örülnék neki, ha tudnál ajánlani valamilyen energiákkal, a szinkronicitással stb.kapcsolatos könyvet. Nagyon szépen köszönöm előre is!

Sziasztok lányok! Alapvetően meg szoktam osztani a bejegyzéseimben azokat a könyveket, amelyek segítettek nekem vagy inspiráltak, de úgy hiszem ez nagyon személyes dolog. Egy könyv, ami meg tudta változtatni az életemet, egy másik embernek nem mond semmit és fordítva, ezért mindig javasolom, töltsünk el egy kis időt a könyvesboltba, fussunk át különböző könyveket és hagyjuk, hogy ők válasszanak minket. Puszi!

CARLA

Az én kérdésem: Ismersz valamilyen szuper jóga vagy bikram jóga központot San Diego-ban? Szeretném nyáron elkezdeni, talán előtte felvértezem magam más tanításokkal Ha nem így lenne, talán egyik nap valamelyik bikram jógát próbálom ki LA-ben. Oké. Nagyon köszönöm!

Szia Carla! Mennyire hiányzik a Bikram jóga! Milyen öröm lesz újra űzni szülés után! Nem ismerem jól San Diego-t, ezért nem tudok ajánlani egyet sem. Az összes Bikram tanító Los Angelesbe tanult és szerzett képesítést ugyanabban a központban ugyanazokkal az oktatókkal, de az is igaz, hogy vannak helyek, melyekben jobbak a feltételek, mint máshol. Alapvetően van egy próba heted, így kipróbálhatsz különbözőeket és eldöntheted melyiket érzed a legkényelmesebbnek.

Los Angeles-ben a Silverlake-ben található központba szoktam menni.

Ölelés és sok sikert!

 

 

Még nincs hozzászólás.
 

Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!